Het beginnen van een blog… Waarom?

Wat is leuk om te doen in je vrije tijd? De zoektocht van een werkende moeder naar een hobby.

Het idee om een blog te beginnen is ontstaan in mijn zoektocht, gestart sinds een aantal jaar, naar iets wat is leuk om te doen in mijn schaarse vrije tijd. Ook wel bekend onder de noemer “hobby’s”. Nu ervaar ik het zo dat er weinig tijd is voor hobby’s als werkende moeder van 3 kiddies. Vriendlief werkt als zelfstandige ook de nodige uren. Tel daar nog het huishouden/wekelijkse boodschappen en dergelijke bij op en voor je het weet, is het grootste deel van je tijd al bezet. Ik zou bijna de was als hobby gaan beschouwen, maar er zijn grenzen..

Enfin, eerder in deze zoektocht kwam al menig activiteit aan bod. Liefst uit te voeren binnenshuis, vanaf locatie bank/tafel. Dit vanuit praktisch oogpunt natuurlijk, want dan heb je geen oppas nodig. En als je een hobby overal kunt beoefenen, dan ga je dat ook sneller doen. Dat is mijn gedachte.

Kleuren voor volwassenen

Eerst leek het mij heerlijk om, net als toen ik een klein meisje was, lekker te kleuren. Maar dan in zo’n kleurboek voor volwassenen. Lekker ontspannend en overal uit te voeren. Nou, dat het ontspannend was, dat klopt. Ik werd er zo ontspannen van dat mijn ogen zo ongeveer dicht vielen. De vraag is of ik zo ontspannen werd van het gedwongen stil zitten of van het kleuren zelf. Ik heb het daarna nog twee geprobeerd, het geduld was ver te zoeken. Inmiddels ligt het kleurboek al weer een jaar onaangeraakt in de kast.

Haken, dat is het! Whoehoe!

En opeens was er de haak hype. Deze hobby voldeed aan mijn eisen:

  1. Thuis uit te voeren? Check!
  2. Vanaf de bank te bezigen? Check!
  3. Betaalbaar? Check!
  4. Makkelijk te leren? Moet te doen zijn. Check!
  5. Makkelijk op te bergen en dus snel te pakken om mee te beginnen? Check!

Nou, hier werd ik wel blij van! Geïnspireerd door de duurzame dingen die je met haken kan creëren, was het mijn doel om een vlaggetje te maken. Met de kennis die ik dan opgedaan zou hebben van haken, zou ik er nog een hele hoop kunnen maken, voor aan mijn duurzame verjaardagslinger. Eventueel aangevuld met op de naaimachine gemaakte vlaggetjes, van stofjes van het een of ander. En dan het liefst zo dat achter elk vlaggetje een verhaal of herinnering zit. Dus een oud dekbedovertrek/T-shirt/zakdoek/badcape/… enz van de kindjes of van onszelf.

Het eerste vlaggetje is tot op heden niet af. Vorige winter ben ik er een aantal avonden mee bezig geweest. Geoefend. Met YouTube in de hand. Google erbij. Maar nee, het is me nog niet gelukt. Inspiratie genoeg om de vlaggenlijn te vullen. Maar daar blijft het voorlopig bij. Er is toch vaak iets anders, iets wat ik voorrang geef op haken. De was, bijvoorbeeld. Zucht.. Project haken is gepauzeerd. Gestrand klinkt ook weer zo definitief. Misschien dat ik ooit nog een handwerk cursus ga volgen.

Creatief schilderen.

Langer geleden bezigde ik even de hobby schilderen. Niet buitenshuis, als op de kozijnen en deuren. Het is niet dat ik dat niet kan of wil, maar als hobby vind ik het geen goede keuze. En met rondrennende kiddies is het ook niet praktisch. Ik heb liever geen zand op mijn geverfde werk. Of kinderhandjes. Die daarna zelf ook geverfd zijn en je direct schoon moet maken. Als je het op tijd in de gaten hebt, anders kom je zeer waarschijnlijk nog een aantal verassingen tegen her in der rond en als je echt pech hebt in je huis. Maar goed, ik dwaal af.

Schilderen, als op een stuk papier of of een schildersdoek. Daar wilde ik het over hebben. Ik heb een korte periode geschilderd. Heerlijk, lekker gedachteloos met een kwast in de weer. Muziekje erbij. Ik heb toen wel wat leuks gemaakt. Het hangt niet in mijn huis. Maar ik heb het wel bewaard. Ik ben nog aan iets begonnen, wat ik ooit wel af wil maken, zoals ik het bedacht had. Ook hier voor geldt, inspiratie genoeg. Maar ergens ging het mis. Tijdens de schilder periode werkte ik fulltime, maar ik woonde nog thuis. Dus had ik nog wel wat tijd om te schilderen. Toen ging ik samenwonen. En toen had ik (of nam ik?) minder tijd om te schilderen. Toen kwam er een ander huis, een verbouwing en kindjes. Tijd om te schilderen? Ehhh, wanneer?? Wellicht dat ik deze hobby later op ga pakken, het is zeker leuk om te doen.

Koken

Koken is wel een hobby van me. Ik vind het niet altijd leuk. Dat zijn dan de momenten wanneer het al aan late kant is en er een of meer kinderen mopperend om en aan me hangen. Of het eten niet te eten is. (Héééél soms) Of omdat ik gewoon moe ben. Of dat het me even niet goed af gaat, dat koken. Dan loopt het niet gesmeerd.

Als ik het wel leuk vind, dan is het leuk om iets al kokende te bedenken. Dan ontstaat het recept tijdens het koken. Leuk is dat. En als het testpanel het dan ook nog lekker vindt, dan word ik er helemaal blij van!

Bloggen, is dat misschien leuk?

Vrij recent raakte ik geïnteresseerd in bloggen. Dat komt door de voorgaande genoemde hobby, koken. Ik Google vaak om wat op te zoeken als ik kook. “Welke kruiden zijn hier lekker bij?”, “Hoe lang moet deze groente koken?”, ga zo maar door. En zo kom ik op andere blogs/sites terecht, van mede-kokers die de moeite nemen om hun ideeën en ervaringen te delen. Daar raak ik ook weer geïnspireerd van. Ik heb vaak niet alles wat een recept nodig heeft in huis en dan geef ik er mijn eigen draai aan. Wat vaak goed uitpakt. Hoe leuk is het dan, om dit te delen met anderen? Die op hun beurt ook weer geïnspireerd kunnen worden door mijn kook ideeën. Zo ontstond het idee voor een blog. Ik heb nog geen recept geblogd, maar wel twee artikelen geschreven, wat ook erg leuk is om te doen. Een win-win situatie dus. Recepten delen staat zeker nog op mijn to-do list! Dat komt nog. Beloofd!

About the author

Hoi! Leuk je hier aan te treffen! Even voorstellen:

Ik ben Marinka, 35 jaar, vriendin van A. en moeder van onze 3 kids: D. van 7, W. van 5 en F. van 3. Ik vind het leuk om stukjes voor mijn blog te schrijven, te lezen, luisterboeken te luisteren tijdens bijv koken, te bakken (geen potten), buiten in de natuur te zijn en momenteel volg ik een opleiding tot Virtual Assistant!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op marinkablogt.nl? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *